•  
Kubisme i Strib

Når man efter et langt arbejdsliv har solgt sin virksomhed, og børnene er flyttet hjemmefra, er tiden måske inde til at få opfyldt den boligdrøm, som man aldrig tidligere har haft tid til at planlægge. Sådan tænkte et par fra Middelfart, og de gjorde alvor af deres drømme og fik bygget en moderne kubistisk villa lige ned til Lillebælt.

Tekst: Christian Friis Johansen Foto: Mads Damgaard

Annoncen viste et hus på en 3.000 kvadratmeter stor dobbeltgrund i Strib, og beliggenheden kunne ikke være bedre. I første række til Lillebælt, og grunden var allerede udstykket. Så det midaldrende par fra Odense var ikke sene til at slå til, og inden længe var de første streger til drømmehuset slået.

Fremtidssikret byggeri

Planen var at bygge et hus, som de kunne blive i resten af deres liv, men det skulle være moderne og være den ideelle ramme omkring deres interesse for moderne kunst. Fruen i huset fortæller: ”Vi ønskede så lidt larm fra materialer som muligt. Vi havde valgt ens klinker til samtlige rum med undtagelse af soveværelser. Væggene skulle vandskures, og der skulle være gipslofter med ens spots som grundbelysning. I badeværelserne og i køkkenet ønskede vi de samme enkle rammer, med så få varianter i materialevalg som muligt. Ud over naturen og udsigten til Lillebælt skulle vores malerier være oplevelserne.”
Så valget faldt på en moderne kubistisk byggestil i to planer, som udnyttede den skrånende grund. Huset er tegnet af Mikael Schibler og rummer  320 kvadratmeter beboelse plus en dobbeltgarage på 55 kvadratmeter. Inden huset var helt færdigbygget, kom der dog en ekstra garage til på 30 kvadratmeter, da manden i huset hurtigt fik fyldt den første garage op med to tyske firehjulede pragteksemplarer. Fra den store garage går man direkte ind i husets underetage, hvorfra man via trappen eller elevator kommer op til førstesalen. Elevatoren bliver ikke brugt så meget endnu, men da parret planlægger at blive gamle i huset, er den god at have, hvis de skulle blive dårligt gående på deres gamle dage.  

Enkel stil hele vejen igennem

Huset er opført i dobbeltbrændte mursten i samme gråbrune nuance som sandbunden under husets badebro, og som et perfekt match er der valgt Rationel-vinduer med mørke alurammer. Indvendigt har man overalt valgt en italiensk keramisk 60 x 60-flise, som endda går igen på terrassen ud mod vandet. Sammen med de hvide, vandskurede vægge giver det en dejlig enkelhed, som skaber den nødvendige ro til, at parret kan nyde indtrykkene fra den fine kunstsamling. Huset er i øvrigt udstyret med Genvex-anlæg med allergifiltre, jordvarme og gulvvarme overalt, så man slipper for grimme radiatorer.

Livet leves på førstesalen

Køkken-alrummet er husets centrale rum og ligger på første sal med den mest fantastiske udsigt over Lillebælt. Af hensyn til udsigten har man valgt glasafskærmning på terrassen, selvom denne løsning absolut ikke er den billigste. I det hele taget emmer huset af, at man ikke har villet gå på kompromis nogen steder. Målet var at opføre et drømmehus, og den plan har man fulgt til punkt og prikke. Køkkenet er leveret af Sønderborg Køkkenet, og som noget temmelig atypisk har de været med under byggeriet af hele huset. ”Vi vil gerne med i hele designfasen, så tidligt som muligt, og ikke bare levere et færdigt køkken, som passer til det nybyggede hus,” siger Johnny Petersen fra Sønderborg Køkkenet, som også har leveret garderobeskabe og badeværelseselementer. Alt er fra serien Hvid Aluflex.

”Ud over naturen og udsigten over Lillebælt

skulle vores malerier være oplevelserne.”

 

Fra husets førstesal er der udgang til to store terrasser. Den ene ligger i læ og er udstyret som barbecueområde med havemøbler og plads til den store udendørs familiemiddag. Den anden terrasse er direkte mod vandet, og her kan man nyde alle de smukke skiftende scenarier fra havet. Via trapper kan man gå ned til egen badebro, hvor familiens speedbåd hænger på liften klar til maritime oplevelser.

Hvis man kunne gøre det om …

Familien er i bund og grund meget tilfreds med deres nye hus, men der er alligevel ting, som de gerne ville have lavet anderledes. Garagen skulle have været større fra starten, og huset skulle have været udstyret med IHC, så man havde haft bedre styring af husets lys, lyd med mere. Men man lærer jo undervejs, som husets frue udtrykker det, og samtidig afslører parret, at de går med planer om at bygge igen inden længe. Måske må kunstsamlingen i fremtiden finde sig i konkurrence fra parrets nye interesse – at bygge huse …


Læserservice
:
Schibler A/S, tlf.: 6613 0442, www.hsbe.dk
Sønderborg Køkkenet, tlf.: 7442 9220, www.sonderborg-kokkenet.com

Luk

 

rating

 
19
Get Adobe Flash player

Læs seneste nummer her: